The Missing Link

Editor at InfoLeakage.com

Het prijsgeven van informatie, onbewust of bewust, kan tot schadelijke gevolgen leiden. Voor bedrijven, instanties of individuen. Zowel zakelijk als persoonlijk.
De beschermende mogelijkheden van de technologie zijn begrensd. ‘The missing link’ is de menselijke factor. Maar juist die krijgt nog te weinig aandacht in organisaties.

Innovatie op het snijvlak van IT en HR kan daarin verandering brengen. Creëren van bewustzijn van de condities die leiden tot ongewenst  prijsgeven van informatie en de gevolgen daarvan. Wat zijn de geschreven en ongeschreven regels voor organisaties, voor individuen?
Intelink kreeg begin mei 2010 van het ministerie van Economische Zaken subsidie toegekend voor de ontwikkeling van representatief onderzoek.

Het Research Panel op infoleakage.com is het online onderzoeksinstrument van Intelink, ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met de faculteit International Business Administration aan de Universiteit van Tilburg. De resultaten en aanbevelingen worden in de tweede helft van 2011 gepresenteerd op een symposium in het World Trade Center te Rotterdam.

MEEDOEN AAN HET ONDERZOEK?
Wat zijn jouw ervaringen met het bewust of onbewust prijsgeven van informatie? Welke oorzaken en gevolgen zijn wat jou betreft belangrijk?

Word lid van het InfoLeakage Research Panel om dit voor Nederland in kaart te brengen.

Geef je op als panellid door het profiel in te vullen. Na ontvangst van dit profiel ontvang je van ons een link naar het online onderzoeksforum op InfoLeakage.com. Deelname aan het onderzoek gebeurt anoniem door een knip te maken in het aangemaakte profiel en de doorgeleiding naar de onderzoeksvragen.

Share article:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter

REPLY

You must login in order to reply.

Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events