Informatielekken in Nederland
Door de opkomst van onder meer sociale media delen we steeds meer informatie met vrienden, collega’s of volstrekt onbekenden. Dat geldt ook voor zakelijke informatie. Deze ontwikkeling biedt volop kansen om op een vernieuwende en moderne manier met elkaar te communiceren. Soms heeft dat echter vervelende gevolgen, voor uzelf of de organisatie waar u werkt. Het prijsgeven van informatie, onbewust of bewust, kan tot schadelijke gevolgen leiden. Het landelijk onderzoek naar informatielekken, uitgevoerd door het Rotterdamse adviesbureau Intelink en Tilburg University, wijst uit dat ruim vijftig procent van de Nederlandse werknemers weleens onbewust bedrijfsgevoelige informatie heeft gelekt!

Informatielekken in de Rotterdamse Haven – vervolgonderzoek
In samenwerking met Deltalinqs, belangenbehartiger van logistieke en industriële bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied, voert Intelink de komende weken onderzoek uit naar deze vorm van onbewust informatielekken. De resultaten en aanbevelingen van dit vervolgonderzoek worden gebruikt voor het ontwikkelen van een praktische tool waarmee leden van Deltalinqs en andere organisaties in het Rotterdamse haven- en industriegebied beter in staat zullen zijn om dit bewustzijn verder te stimuleren en te versterken.

U kunt deelnemen aan dit onderzoek via onderstaande link naar het online onderzoeksforum dat speciaal voor dit project is opengesteld. Deelname aan het onderzoek gebeurt anoniem.

WTC Business Point
Intelink biedt relaties van WTC Business Point kosteloos een exemplaar aan van het rapport Informatielekken in Nederland. Het rapport bevat, naast de onderzoeksresultaten tevens praktische handvatten om in uw organisaties aan de slag te gaan met bewustwording onder medewerkers en het tegengaan van het lekken van bedrijfsvertrouwelijke informatie door medewerkers. Vul het onderstaande formulier in, waarna u van ons een link ontvangt naar het rapport.

  1. *
 

cforms contact form by delicious:days

Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events