Informatielekken binnen de Energiesector


Het adviesbureau OSINTELINK doet de komende weken in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool een online onderzoek naar informatielekkage binnen de Energiesector.

Onderzoek naar Oorzaken & Gevolgen van InformatielekkenNeem deel aan het onderzoek om dit voor de Energiesector in kaart te brengen.

Deelname aan het onderzoek gebeurt eenmalig en volledig anoniem!

Met steun van Tilburg University en het ministerie van Economische Zaken is een online onderzoeksinstrument ontwikkeld. Deelnemers kunnen zich geheel anoniem aanmelden om eenmalig aan het onderzoek deel te nemen.

Achtergrondinformatie

Door de opkomst van onder meer sociale media delen we steeds meer informatie met vrienden, collega’s of volstrekt onbekenden. Dat geldt ook voor zakelijke informatie. Deze ontwikkeling biedt volop kansen om op een vernieuwende en moderne manier met elkaar te communiceren. Daarnaast wordt het gebruik van de cloud, bijvoorbeeld  van online opslagruimte steeds populairder voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

De cloud maakt ons o.a. locatieonafhankelijk en kan kostenbesparend zijn. Soms hebben deze ontwikkelingen echter vervelende gevolgen, voor uzelf of de organisatie waar u werkt. Het prijsgeven en opslaan van informatie in een onveilige omgeving, onbewust of bewust, kan tot schadelijke gevolgen leiden.

Het landelijk onderzoek naar informatielekken, uitgevoerd door het Rotterdamse adviesbureau OSINTELINK en Tilburg University, wijst uit dat ongeveer zeventig procent van de werknemers weleens onbewust bedrijfsgevoelige informatie heeft gelekt!

Het vervolgonderzoek binnen de Rotterdamse Haven, uitgevoerd in samenwerking met Deltalinqs, belangenbehartiger van logistieke en industriële bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied, wijst uit dat 80% van de deelnemers wel eens bedrijfsvertrouwelijke informatie heeft gelekt.

DEELNEMEN AAN HET ONDERZOEK
In dit eerste deel beantwoordt u enkele vragen, zodat wij een algemeen profiel van u kunnen schetsen. Na het indienen van deze algemene vragen wordt u automatisch doorgeleid naar de Onderzoeksvragen.

ALGEMENE VRAGEN

 1. *
 2. *
 3. Wat is uw hoogst genoten opleiding?


 4. In welke functie ben u werkzaam? (één antwoord mogelijk)

 5. Wat voor soort contract heeft u?
 6. *
 7. *
 

cforms contact form by delicious:days
Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

 • Facebook
 • LinkedIn
 • RSS
 • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events