Onze grappen waren ontoelaatbaar

Editor at InfoLeakage.com

Jeroen (23, beveiliger) “Een half jaar geleden had ik een cursus van mijn werk samen met mijn collega Joost en een ander meisje van onze afdeling. We gedroegen ons altijd correct naar haar, maar onderling maakten we vaak grove opmerkingen over haar provocerende kledingstijl. Ook op internet. Als de één een goede grap had, deed de ander er nog een schepje bovenop. Ik dacht dat het geen kwaad kon, omdat ik mijn profiel goed afgeschermd had, maar ‘n andere collega had onze conversatie wel via het profiel van Joost kunnen volgen. Zij vond ons niet grappig en heeft het meisje waar het over ging, ingeseind. Die is naar onze manager gestapt. Joost en ik hadden inmiddels onze opmerkingen verwijderd, maar er waren al print screens van gemaakt. Grappen van jongens onder elkaar veranderden opeens in ontoelaatbare seksistische uitlatingen.

Joost en ik zijn een periode op non-actief gesteld en ons contract wordt niet verlengd. Ik schaam me dat ik door zo’n stommiteit mijn baan kwijtraak. Ik had moeten bedenken dat ik via anderen voor meer mensen zichtbaar ben dan ik zou willen. Daarbij voel me behoorlijk ongemakkelijk in het gezelschap van mijn vrouwelijke collega’s. Ik hoop dat ik snel ergens anders aan het werk kan.”

WAT ZIJN JOUW ERVARINGEN?
Door de opkomst van sociale media als Hyves, Facebook, Twitter en nog zo’n 60! andere sites delen we meer informatie met vrienden, collega’s of volstrekt onbekenden. Soms heeft dat vervelende gevolgen, voor jou of de organisatie waar je werkt. We zijn op zoek naar mensen die hier hun ervaringen en ideeën willen delen. Dat kan ook anoniem. We gebruiken deze verhalen als achtergrondinformatie voor het onderzoek van de Universiteit van Tilburg naar de gevolgen van bewust of onbewust prijsgeven van informatie.

MEEDOEN AAN HET ONDERZOEK?
Wat zijn jouw ervaringen met het bewust of onbewust prijsgeven van informatie? Welke oorzaken en gevolgen zijn wat jou betreft belangrijk?

Word lid van het InfoLeakage Research Panel om dit voor Nederland in kaart te brengen.

Geef je op als panellid door het profiel in te vullen. Na ontvangst van dit profiel ontvang je van ons een link naar het online onderzoeksforum op InfoLeakage.com. Deelname aan het onderzoek gebeurt anoniem door een knip te maken in het aangemaakte profiel en de doorgeleiding naar de onderzoeksvragen.

Share article:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter

REPLY

You must login in order to reply.

Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events