Persbericht – Onderzoek naar ‘The Missing Link’

Researcher at InfoLeakage.com

Het Rotterdamse adviesbureau Intelink en Tilburg University doen deze maand online onderzoek naar Omgaan met Informatie. Met steun van het ministerie van Economische Zaken is een online research panel ontwikkeld op www.infoleakage.com/panels. Deelnemers kunnen zich daar aanmelden als panellid en anoniem aan het onderzoek meedoen.  Lees ook de ervaringen van anderen op www.infoleakage.com/comments. Zoals van Suzan die via Facebook de misstap van een collega ontdekte. Of Victoria B., die door haar berichten op Hyves een baan misliep.

Ongewenste gevolgen
Prijsgeven van informatie, onbewust of bewust, kan tot pijnlijke of schadelijke gevolgen leiden. Voor bedrijven, instanties of individuen. Zowel zakelijk als persoonlijk. De beschermende mogelijkheden van de technologie zijn begrensd. ‘The missing link’ is de menselijke factor. Zoals het bewustzijn van de condities waaronder je wel of zeker niet informatie mag delen.

Innovatie op het snijvlak van IT en HR
Juist die menselijke factor in de omgang met informatie verdient meer aandacht in organisaties. Innovatie op het snijvlak van IT en HR kan daarin verandering brengen. Zijn we ons bewust van de omstandigheden die leiden tot ongewenst  prijsgeven van informatie en de gevolgen daarvan? Voldoen de geschreven regels en compliance-instrumenten? Welke ongeschreven regels zijn er voor organisaties en individuen? In het wereldwijde transformatieproces naar transparantie en toegankelijkheid van informatie is het van belang ons bewust te zijn van hoe we daarmee omgaan.

Research Panel
Het Research Panel op www.infoleakage.com/panels is zo ingericht dat mensen anoniem aan het onderzoek naar Omgaan met Informatie deelnemen. Dat gebeurt door het aangemaakte profiel los te koppelen en deelnemers op nummer naar de onderzoeksvragen te leiden.
De resultaten en aanbevelingen worden op 26 mei 2011 gepresenteerd op een symposium in het World Trade Center in Rotterdam.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Serge dos Santos Gomes, CEO van Intelink: telefoon 010-2053887, e-mail: media@intelink.nl.

Bijgaande cartoon mag rechtenvrij bij plaatsing van dit persbericht gebruikt worden.

Share article:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter

REPLY

You must login in order to reply.

Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events