Informatielekken in de Rotterdamse Haven

Researcher at Intelink

Het Rotterdamse adviesbureau Intelink doet de komende weken online onderzoek naar Informatielekken in de Rotterdamse Haven. Het onderzoek wordt ondersteund door Deltalinqs, belangenbehartiger van logistieke en industriële bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied. Met steun van Tilburg University en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is een online research panel ontwikkeld. Deelnemers kunnen zich daar aanmelden als panellid en anoniem aan het onderzoek meedoen.

Door de opkomst van onder meer sociale media delen we steeds meer informatie met vrienden, collega’s of volstrekt onbekenden. Dat geldt ook voor zakelijke informatie. Deze ontwikkeling biedt volop kansen om op een vernieuwende en moderne manier met elkaar te communiceren. Soms heeft dat echter vervelende gevolgen, voor uzelf of de organisatie waar u werkt. Het prijsgeven van informatie, onbewust of bewust, kan tot schadelijke gevolgen leiden.

Het landelijk onderzoek naar informatielekken, uitgevoerd door het Rotterdamse adviesbureau Intelink en Tilburg University, wijst uit dat ongeveer vijftig procent van de werknemers weleens onbewust bedrijfsgevoelige informatie heeft gelekt!

Vervolgonderzoek: Rotterdamse haven- en industriegebied
Ondersteund door Deltalinqs, belangenbehartiger van logistieke en industriële bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied, voert Intelink de komende weken onderzoek uit naar deze vorm van onbewust informatielekken. Dit vervolgonderzoek richt zich volledig op het Rotterdamse haven- en industriegebied. Specifieke thema’s,  zoals het internationale karakter, kunnen hier een rol spelen.

De resultaten en aanbevelingen van dit vervolgonderzoek worden gebruikt voor het ontwikkelen van een praktische tool waarmee leden van Deltalinqs en andere organisaties in het Rotterdamse haven- en industriegebied beter in staat zullen zijn om dit bewustzijn verder te stimuleren en te versterken.

Meedoen aan het onderzoek?
Wat zijn jouw ervaringen met het bewust of onbewust prijsgeven van informatie? Welke oorzaken en gevolgen zijn wat jou betreft belangrijk?

Iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij het werken in het Rotterdamse haven- en industriegebied wordt uitgenodigd mee te doen aan dit onderzoek.

Geef je op als panellid door online het profiel in te vullen. Na ontvangst van dit profiel ontvang je van ons een link naar de onderzoeksvragen. Deelname aan het onderzoek gebeurt anoniem.

Share article:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter

REPLY

You must login in order to reply.

Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events