Geen nieuwe baan voor Veronica B. door Hyves

Editor at InfoLeakage.com

Rob, 43 jaar, hoofd afdeling Personeel & Organisatie bij gemeente S: ‘De selectiecommissie heeft voor de vacature beleidsmedewerker Afdeling Ruimte uit 24 sollicitanten zes kandidaten voor een eerste gesprek uitgenodigd. Drie kandidaten zijn geselecteerd voor een tweede gespreksronde. Daarin zijn we dieper ingegaan op de gewenste competenties voor de functie en op de motieven en verwachtingen van de kandidaten. De selectiecommissie koos uiteindelijk voor benoeming van mevrouw Veronica B. Toch is die benoeming niet doorgegaan.

Zoals inmiddels gebruikelijk heeft de afdeling P&O op internet gekeken of daar nog verdere gegevens van deze kandidaat te vinden zijn. Toen bleek dat mevrouw B. al geruime tijd ( tenminste twee jaar) een weblog bijhoudt. Daarin beschrijft zij hoe zij ruim een jaar geleden in een depressie is geraakt en wat dat voor haar (en haar functioneren) betekent. Haar laatste bericht was van drie weken eerder (dus ten tijde van de eerste gespreksronde). Zij beschrijft daarin dat zij weer een terugval heeft en hoe zwaar het haar valt normaal te functioneren.

De gesprekken met mevrouw B. kwamen daarmee in een ander daglicht te staan. Ze heeft niets verteld toen uitdrukkelijk gevraagd is of er nog persoonlijke of andere omstandigheden waren die van invloed zouden kunnen zijn op haar toekomstig functioneren.

Vervolgens heb ik de sollicitatiecommissie afgeraden mevrouw B. in deze functie te benoemen. Naast het risico op hoog ziekteverzuim kun je als organisatie vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van kandidaten die cruciale informatie achterhouden. We hebben mevrouw B. geïnformeerd over de reden waarom zij voor benoeming niet in aanmerking is gekomen.”

WAT ZIJN JOUW ERVARINGEN?
Door de opkomst van onder meer sociale media delen we steeds meer informatie met vrienden, collega’s of volstrekt onbekenden. Dat geldt ook voor zakelijke informatie. Deze ontwikkeling biedt volop kansen om op een vernieuwende en moderne manier met elkaar te communiceren. Soms heeft dat echter vervelende gevolgen, voor uzelf of de organisatie waar u werkt. Het prijsgeven van informatie, onbewust of bewust, kan tot schadelijke gevolgen leiden.

Het landelijk onderzoek naar informatielekken, uitgevoerd door het Rotterdamse adviesbureau Intelink en Tilburg University, wijst uit dat ongeveer vijftig procent van de werknemers weleens onbewust bedrijfsgevoelige informatie heeft gelekt!

VERVOLGONDERZOEK: Rotterdamse haven- en industriegebied
Ondersteund door Deltalinqs, belangenbehartiger van logistieke en industriële bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied, voert Intelink de komende weken onderzoek uit naar deze vorm van onbewust informatielekken. Dit vervolgonderzoek richt zich volledig op het Rotterdamse haven- en industriegebied. Specifieke thema’s,  zoals het internationale karakter, kunnen hier een rol spelen.

MEEDOEN AAN HET ONDERZOEK?
Wat zijn jouw ervaringen met het bewust of onbewust prijsgeven van informatie? Welke oorzaken en gevolgen zijn wat jou betreft belangrijk?

Iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij het werken in het Rotterdamse haven- en industriegebied wordt uitgenodigd mee te doen aan dit onderzoek.

Geef je op als panellid door online het profiel in te vullen. Na ontvangst van dit profiel ontvang je van ons een link naar de onderzoeksvragen. Deelname aan het onderzoek gebeurt anoniem.

Share article:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter

REPLY

You must login in order to reply.

Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events