Cost of a Data Breach 2010

Ponemon Institute & Symantec

Cost of a Data Breach – 2010
Een verwachting binnen de advocatuur en beveiligingssector, is dat de kosten als gevolg van informatielekken uiteindelijk zullen dalen. De reden hiervoor is, naar men verwacht, te vinden in een groeiende immuniteit voor nieuws over incidenten.  Zover is het echter nog niet.

Recent onderzoek wijst uit dat in de Verenigde Staten, de kosten als gevolg van een informatielek blijven stijgen. In 2010 kostte een incident bedrijven gemiddeld 7,2 miljoen dollar, dit is een groei van ruim 7% ten opzichte van 2009.

Het zijn niet alleen de directe kosten (als notificaties en juridische bijstand) van een informatielek die bijdragen aan het totale verlies. Juist de indirecte kosten (imagoschade, vertrouwensverlies, klant-loyaliteit) hebben een forse impact.

Het onderzoek wijst verder uit dat het gevaar niet in alle gevallen van buiten komt. Sterker, in 41% van de incidenten is onzorgvuldig handelen door eigen medewerkers oorzaak van het informatielek. De resultaten van het onderzoek, uitgevoerd door Symantec en het Ponemon Institute, zijn vastgelegd in dit rapport.

Share article:
  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter

REPLY

You must login in order to reply.

Panel's Jotter

Editor Intelink says:(2012-10-02 10:49:19)

“Een kwaliteitsslag voor school, student en stagebedrijf” Het herkennen en correct behandelen van bedrijfsvertrouwelijke informatie. Het programma speelt tevens doeltreffend in op de sterk toenemende behoefte aan Social Media Integriteit van stag...

On: Stagevoorbereiding voor MBO en HBO: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit
Danny Lieberman says:(2011-05-09 13:35:04)

As one of the pioneers in DLP - data loss prevention and an active thought leader in the field since 2003 - it is typical for people who discover that the emperor is naked to take knee jerk reactions. IT and HR procedures are part of a set of data...

On: WikiLeaks legt menselijke factor bloot (EN)
Rachel McShelley says:(2011-03-31 10:01:15)

Blijft helaas onduidelijk waarom BitDefender dit opvallend en vooral ook een beveiligingsrisico vindt.

On: Facebook: 42% onbekende online vrienden
View all replies»

Join us on:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • RSS
  • Twitter


Panels

Join our Research Panel!
Sign up for: Study into Information Leakage in the Netherlands 2010


Publications

News and analyses on Human Factors & Awareness


Upcoming events

No events